Grup Esquelles

Benvingut a la web del Grup Esquelles Amer!

ACTIVITATS ESCALADA RUTES I TRACKS Revista Batall Fes-te Soci GEAE / FEEC QUI SOM
ESCALADA

escalada a sta.brígida

Santa Brígida és un lloc ideal per iniciar-se en aquest esport, on la dificultat de les vies varia des de les fàcils (IV, V, i 6a) fins a les vies més exigents (7a, 7b, i algun 7c).

Fa més de 20 anys que a Santa Brígida s’hi practica l’escalada esportiva. Hem trobat escaladors esportius que ens expliquen que fa 30 anys que hi venen a escalar. En un principi no hi havia moltes vies equipades, però amb el pas dels anys se’n van fer de noves tant al davant com al costat de l’ermita. La majoria de les vies d’escalada les van anar equipant escaladors a títol personal i no s’havien fet ressenyes acurades de les vies ni dels sectors d’escalada. Algunes tampoc estaven del tot ben equipades, ja que hi mancaven anclatges i en cas de caiguda es podien produir greus accidents.

Per tot plegat, va sorgir la iniciativa d’equipar bé totes les vies obertes, d’obrir-ne alguna de nova i fer unes bones ressenyes per tota la gent que hi vingui a escalar. Així, l’estiu del 2008 es va començar a reequipar les vies d’escalada esportiva de Santa Brígida, concretament les que es troben al sector del costat de l’ermita. Durant un temps es va anar fent molta feina en aquest sector, on hi ha una vintena de vies equipades i algunes variants de les vies ja obertes que busquen l’escalada més atractiva.
 
A partir de 2015 i després d'un temps de menys activitat, va tornar a sorgir la idea de fer un bon manteniment i netejar totes les vies, així com actualitzar definitivament les ressenyes provisionals de la cinglera, conjuntament amb el sector de dalt, introduint les desenes de vies noves dels 3 anys anteriors.
 
Amb tot i gràcies a totes aquestes tasques que van duent a terme diverses persones, actualment hi ha un total de 64 vies a Santa Brígida (entre els dos sectors), convertint-se en un lloc ideal per iniciar-se en aquest esport, on la dificultat de les vies varia des de les fàcils (IV, V, i 6a) fins a les vies més exigents (7a, 7b, i algun 7c), vies costat de l'ermita 12m aprox i vies cinglera 33m aprox. Tot un privilegi que tenim a casa nostra i que creiem que s'ha d'enriquir i mantenir!
 

Durant els primers mesos d’aquest any 2022 hem fet diferents jornades de treball per tal de fer possible i continuar una iniciativa, que ja feia anys que teníem en ment. Com diu en el llibre Per Camins i Corriols: “Sta. Brígida, una escola d’escalada” i nosaltres sempre ho hem pensat. Gràcies a la nostra motivació i sobretot veient que la pràctica de l’escalada motiva als nostres adolescents, vam creure que era necessari obrir noves vies assequibles d’iniciació amb tota seguretat i tornar a recuperar un dels projectes del Grup Esquelles de l’any 2009. Els objectius són els mateixos que fa 13 anys enrere:

 

1.    Revisar les vies per garantir la màxima seguretat

2.    Obrir vies noves

3.    Publicar i actualitzar les ressenyes per tota la gent que vingui escalar

 

A continuació en podeu veure el resultat:


En les taules següents trobareu algunes de les ressenyes de les vies. En cas que algun nom estigui equivocat o vulgueu fer algun comentari, agrairíem que ens informéssiu a través del correu electrònic: esquelles@hotmail.comCal agrair moltíssim al Grup Excursionista Amerenc Esquelles el finançament del material utilitzat i el seu suport per donar continuïtat a un projecte aturat.
Ni el grup ni nosaltres no ens fem responsables de cap accident que es pugui ocasionar. Seny i prudència amb les maniobres, i recordeu que en el sector de Santa Brígida es desprèn roca.
 
 
 
 
  SANTA BRÍGIDA  - Vies Sector ermita (clica a la imatge)  
 
ermita-y-via-de-escalada
 
 
 
 
 
SANTA BRÍGIDA  -  Vies Sector Cinglera - (clica a la imatge)
StaBrigida-Cinglera
 
 
 
**imatges Pepe Moreno i ressenyes Dúnia Rabionet